Ny Musikks julekonsert 2012

Hvem blir du til når du drar hjem til jul? Teksten i forestillingen er en fortelling om den årlige forflytningen. Om å dra fra der du bor til der du en gang bodde. Om å dra hjemmefra – tilbake til det du flyttet fra, til den du en gang var.

Ny Musikk Trondheim har gjort det til tradisjon å arrangere utradisjonelle julekonserter, siden starten gjennomført som dugnadsprosjekter hvor lokale musikere, forfattere og skuespillere har stilt opp for å presentere tradisjonelle og utradisjonelle juletekster akkompagnert av samtidsmusikk i alle former.I år inviterer NMT rocken inn i samtidsmusikken og utnytter det allerede fungerende samarbeidet mellom utøvere fra jazz- og klassiske miljøer i Trondheim. Det blir et rykende ferskt samarbeid mellom Alpaca Ensemble, Trondheim Sinfonietta og det lokale rockebandet Dog & Sky. Forfatteren Matt Burt og komponisten Eirik Hegdal, som begge har bidratt på flere av NMTs arrangementer og julekonserter, samarbeider om å komponere musikk og sy sammen årets julekonsert. I tillegg fortsetter samarbeidet med Pekka Stokke som sto for videokulissene i fjorårets juleopera. I år gis dette visuelle uttrykket en enda mer framtredende rolle.

Billetter: http://www.billettservice.no/event/nymusikktrondheims-julekonsert-billetter/375321

(Bildet er hentet fra fjorårets juleopera «Knekkende julenøtter» – Foto: Thor Nielsen)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.