NyMusikks Partiturutstilling

Trondheim Sinfonietta

NyMusikks Partiturutstilling

LĂžrdag 10. juni, Trondheim Kunstmuseum Bispegata
Artistsamtale og konsert med TSi
Kl. 14:00

Trondheim Sinfonietta spiller konsert under partiturutstilling til Ny-musikk Trondheim, der den irske komponisten Jennifer Walshe er Ă„rets komponist.

Jennifer studerte komposisjon med John Maxwell Geddes ved Royal Scottish Academy of Music and Drama, Kevin Volans i Dublin og ble uteksaminert fra Northwestern University, Chicago, med en doktorgrad i komposisjon i juni 2002. I 2000 Jennifer vant Kranichsteiner Musikpreis pĂ„ Inter Ferienkurse fĂŒr Neue Musik i Darmstadt.

Jennifer komposisjoner er spilt og kringkastet over hele verden av ensembler som Alter Ego, ensemble recherche, National Symphony Orchestra of Ireland, Orchestra Sinfonica del Teatro La Fenice, Solistenensemble Kaleidoskop, Ensemble Resonanz, Apartment House, ensemble Integrales, Neue Vocalsolisten Stuttgart , Stuttgarter Kammerorchester.
I tillegg til hennes virksomhet som komponist, bidrar ofte Jennifer som vokalist, og har spesialisert seg pĂ„ “extended” teknikker. Mange av hennes komposisjoner er bestillingsverk for stemmen hennes enten som solist eller sammen med andre instrumenter.
Jennifer er ogsĂ„ aktiv som improvisatĂžr og spiller jevnlig med musikere i Europa og USA, bland annen I duoen “Ma La Pert” med Tony Conrad, og “Ghikas & Walshe” med Panos Ghikas. Andre samarbeidspartnere inkluderer filmskaperen Vivi Dick og Drew Daniels “The Soft Pink Truth”

Program:
Zusammen i (2014)
The Church of Frequency and Protein (2010)
Hygiene (2011)
UtĂžvere: Trondheim Sinfonietta

I samarbeid med NyMusikk

Leave a Reply